Öne Çıkan Yayın

Dünyanın En Pahalı 13 Motoru

13 TRON Light Cycle 77.000 Dolar 1982 ve 2010 yapımı Tron Efsanesi filmdeki çağ ötesi bir tasarıma sahip olan motosikleti hatırlıyorsun...

14 Mayıs 2019 Salı

Dünyanın En Tuhaf Özelliklerine Sahip 7 Motosikleti

Taurus 2x2








Rusya'da üretilen bu çılgın motor son yıllarda Avrupa'nın bir hayli ilgisini çekmeyi başarmıştır.
60 kg ağırlığında, 12 inç genişliğinde ve 25 inç çapında tekerleklere sahip bu çamur canavarı motor genelde avlanmak, balık tutmak ve uygun ortamlarda seyahat etmek için kullanılmaktadır. Oldukça hafif olan bu motorun belki de en güzel özelliği 1-2 dakika içerisinde sökülüp monte edilebiliyor ve bu sayede arka bagaja sığdırılabiliyor olmasıdır.  

DC Shoes Surfing Bike






Aksiyon sporlarına uygun ayakkabılar üreten marka DC, Avustralyalı motorlu araç dublörü Robbie Maddison‘ın hayallerini gerçeğe dönüştürmek için çok çılgın bir işe imza atmıştır. Arazi motoruyla okyanusta sörf yapmayı birleştiren firma motoru üretmiş ve hayalin sahibi Robbie'nin kullanımına sunmuştur. Ormanlık arazide başlayan motor kullanımı daha sonra dublörün motorunu okyanusa sürmesiyle ve dalgalarla dans etmesiyle devam etmiştir. Peki siz böylesine ilginç bir motoru hem kullanmak hem de sörf yapmak ister miydiniz?

Ryno Bike






Chris Hoffmann tarafından tasarlanan bu kendinden dengeli ve elektrikli scooter görenleri kendine hayran bırakmaktadır. Gerçek bir motosiklette bulunan çoğu bileşene sahip Ryno'da ayrıca 15 inçlik teker, gidon, far, yaylı amortisör, ayarlanabilir sele ve telefon şarj girişleri bulunmaktadır. Değiştirilebilir bataryalı iki elektrikli motor kullanan Ryno Bike'ın maksimum hızı ise saatte 16 kmdir. Bu yüzden ana yollar yerine sıkışık şehir içi yollarına daha uygun bir makinedir.

Transforming UNO






21 yaşındaki Amerikalı genç mucit Ben Gulak'ın tarafından daha 11 yaşındayken geliştirmeye başladığı bu ilginç motorsikletin adı UNO'dur. Peki nedir bu UNO?En basit açıklamasıyla UNO tek tekerlekli ve elektrikli bir motorsiklettir. Aracın en çok dikkat çeken özelliği, sürücünün hiçbir çaba sarfetmeden araç üzerinde rahatlıkla dengede kalabilmesidir. Ayrıca sürücü öne eğildiği zaman araç hızlanmakta, arkaya yaslandığı zaman ise yavaşlamaktadır. Son olarak bu yanyana çift tekerlekli motorsiklet tek bir hamleyle bir anda açılarak alışık olduğumuz motorsikletler haline gelebilmektedir.




Sürücüsüz yarış motoru Yamaha Motobot ilk olarak 2015 yılında 44. Tokyo Motor Fuarı kapsamında tanıtılmıştır. Özetle sürücüsüz olarak gidebilen bir yarış motoru olan Motobot dengesini kurarak saatte 200 km gibi inanılmaz hıza çıkış yapabilmektedir. Gerçekten foksiyonel olan bu sıra dışı motor pistte Valentino Rossi ile karşı karşıya gelmiş ve onun sadece 32 saniye gerisinde kalmıştır.

Honda Motocompo






Sırada ise listemizin en küçük motorsikleti Honda Motocompo var. Belki de dünyanın en küçük scooter'ı olan Honda Motocompo bavul şeklinde karemsi bir alan içerisine katlanarak konabilecek şekilde tasarlanmıştır. İstenildiğinde basit hareketlerle kolayca açabildiğiniz bu küçük motorsikletle keyifli saatler geçirebilirsiniz.

BMW Motorrad Vision Next 100






100. doğum günü şerefine tanıtılan BMW Motorrad Vision Next 100 görür görmez herkesi kendisine hayran bırakmaktadır. Tasarımının yanı sıra akıllı özellikleriyle de göz dolduran bu etkileyici motorsiklet fütüristik motor olarak kabul görmektedir. Bu motorsikletin fark yaratan özelliği ise lastiklerdeki tırnakların motorsikletin titreşimini azaltması ve bu sırada güvenlik sistemleri otomatik olarak sürücü kontrolü kaybetse bile dengeyi sağlayabiliyor olmasıdır.


Motobot Robo Bike




5-7.gif

Sürücüsüz yarış motoru Yamaha Motobot ilk olarak 2015 yılında 44. Tokyo Motor Fuarı kapsamında tanıtılmıştır. Özetle sürücüsüz olarak gidebilen bir yarış motoru olan Motobot dengesini kurarak saatte 200 km gibi inanılmaz hıza çıkış yapabilmektedir. Gerçekten foksiyonel olan bu sıra dışı motor pistte Valentino Rossi ile karşı karşıya gelmiş ve onun sadece 32 saniye gerisinde kalmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder